Śruty by-pass

By pass rzepakowy Non Gmo

By pass rzepakowy Non Gmo – to śruta rzepakowa poddana specjalnemu procesowi obróbki, w czasie której ilość nierozkładających się białek w żwaczu wzrasta z 35% do 85%. Białko opuszczające żwacz jest nierozłożone, przez co dostarcza wysokiej jakości aminokwasów do jelita cienkiego krów mlecznych. To natomiast przyczynia się do optymalnej produkcji mleka o zwiększonej zawartości białka.

 

Nowoczesnym i bardzo efektywnym sposobem podnoszącym wydajność mleczną krów jest zastosowanie tzw. białka chronionego. Zwane jest jako białko by-pas czy UDP. Pochodzi on z surowców wysokobiałkowych poddanych specjalnym procesom obróbki technologicznej gwarantującym ochronę białka na poziomie żwacza. Mikroorganizmy żwacza nie są w stanie rozłożyć tego rodzaju białka. Dostaje się on w stanie nienaruszonym do jelita cienkiego, jest tam maksymalnie trawione i przyswojone. Jego zastosowanie pozwala na osiągnięcie większej wydajności mlecznej krów, obniżenie kosztów produkcji.

 

Firma Farmer sp. z o.o. w Brzezinach oferuje wysokiej jakości śrutę rzepakową by-pass w workach 25kg i big bagach.

Wstecz