Śruty poekstrakcyjne

Poekstrakcyjna śruta rzepakowa

Poekstrakcyjne śruta rzepakowa jest produktem powstającym w procesie ekstrakcji oleju z nasion rzepaku. Z tego względu skład chemiczny śruty rożni się od nasion surowych, które przeciętnie zawierają 43% tłuszczu i ok. 22% białka ogólnego. Poekstrakcyjna śruta rzepakowa posiada nieznaczne ilości tłuszczu i ok  32- do 36%% białka. Zawiera znaczą ilość aminokwasów egzogennych, metioniny, ubogi jednak w lizynę. Pasze rzepakowe mogą być powszechnie stosowane w żywieniu wszystkich gatunków zwierząt gospodarskich. Stwarzają możliwość obniżenia kosztów produkcji. Wprowadzając śrutę rzepakową do dawki żywieniowej należy dostosować ją do gatunku, wieku, masy oraz wymagań pokarmowych zwierząt.

Firma Farmer sp. z o.o. w Brzezinach oferuje wysokiej jakości śrutę rzepakową w workach 25 kg lub w big bagach oraz luzem na zamówienia indywidualne.

Wstecz